1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

Lasagne met ricotta, venkel en tomaat product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dunne plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 vleestomaten, in kleine blokjes
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
  • 200 g ricotta
  • 12 geribbelde lasagnebladen
  • 3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • cakevorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de venkel met zout en peper 4 minuten. Schep de venkel uit de pan. Bak de tomaten 2 minuten. Meng de helft van de tijm met zout en peper door de ricotta. Leg een laag lasagneblaadjes naast elkaar op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover een laagje venkel en een laagje tomaat. Verdeel daarover een laagje ricotta. Vorm zo drie lagen. Dek de bovenkant af met lasagnebladen. Meng het broodkruim met de kaas en de rest van de tijm. Strooi dit over de bovenkant van de lasagne en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie