Lasagne met romige zeevruchtenvulling - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met romige zeevruchtenvulling

Lasagne met romige zeevruchtenvulling

Lasagne met romige zeevruchtenvulling product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 250 ml warme melk (Melkan)
  • 250 ml warme visbouillon, van 1/2 tablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde of 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 6 rijpe trostomaten, in blokjes
  • 500 g zeevruchtencocktail, diepvries of vers
  • 50 ml kookroom of crème fraiche (Melkan)
  • 1 pak lasagnevellen (250 g)
  • 200 g Noorse gerookte zalm (Vismarine)
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaasovenschaal (ca. 20 x 30 cm)
Voorbereiden
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor tot het mengsel van de bodem loskomt. Giet de warme melk en bouillon beetje bij beetje bij dit mengsel en blijf goed roeren tot de saus klontvrij is en dik begint te worden. Laat een paar minuten doorkoken en breng de bechamelsaus dan op smaak met zout en peper. Laat de saus met een stukje folie afgedekt afkoelen. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook op een lage stand een paar minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tijm en tomaten-puree toe en bak een minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes stoven tot er een dikke saus ontstaat. Voeg de zeevruchten en room als laatste toe en laat nog een minuut meewarmen. Laat de saus wat afkoelen en schep er een kwart van de bechamelsaus doorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel een lepel bechamelsaus gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal en bedek met 3 à 4 lasagnevellen. Verdeel hierop een kwart van de zeevruchtensaus en een paar plakjes zalm. Dek af met pastavellen en herhaal deze stappen nog 3 maal. Dek de laatste laag saus af met pastavellen en verdeel hierover de rest van de bechamel. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in circa 40 minuten in het midden in de oven. Laat nog 10 minuten staan voor u hem aansnijdt.exclusief 40 minuten oventijd

Voedingswaarde

eiwit
52 g
koolhydraten
60 g
vet
41 g
Kcal
830