1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met zalm

Lasagne met zalm

Lasagne met zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 450 g zalmfilet, diepvries (ontdooid) of vers
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde dragon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 zakje saffraan
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 zakje bechamelsaus-poeder
  • 500 ml koude melk (Melkan)
  • 1 pak lasagnevellen
  • bosje basilicum
  • 150 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • grote ovenschaal
Bereiden
Snijd de vis in blokjes en laat deze in een vergietuitlekken terwijl u de saus maakt. Verwarm de olieen fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg dewortel, bleekselderij, knoflook en dragon toe enfruit nog 3 minuten mee. Voeg de tomatenpureetoe en roerbak nog een minuut. Voeg dan de saffraan,witte wijn en tomatenblokjes toe en laat opmiddelhoge stand 10 minuten onafgedekt pruttelen.Breng op smaak met zout en peper. Verwarmde oven voor op 200°C. Maak de bechamelsausvolgens de gebruiksaanwijzing en verdeel eenpaar lepels over de bodem van de ovenschaal.Bedek dit geheel met lasagnevellen. Verdeel eenderde van de visblokjes hierover en schep er eenpaar lepels tomatensaus op. Maak zo nog tweelagen met vis en saus en eindig met lasagnevellenen bechamelsaus. Bestrooi met de basilicumblaadjesen vervolgens met de kaas en bak de lasagne in30 minuten gaar en bruin.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie