1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne van aubergine

Lasagne van aubergine

Lasagne van aubergine product foto
  • Ingredienten:

  • 3 aubergines, in dunne plakken
  • 100 milliliter olijfolie
  • 3 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 gram gemengde noten, grof gehakt
  • 4 sneetjes meergranen- of volkorenbrood, verkruimeld
  • mespuntje chili- of paprikapoeder
  • 400 milliliter (demi) crème fraîche, losgeklopt
  • 12 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
Bereiden
Bestrijk de aubergineplakken dun met olijfolie en rooster ze 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de noten, het broodkruim en het chilipoeder erdoor en roerbak circa 2 minuten. Bestrooi de aubergineplakken met zout en peper en bestrijk ze met crème fraîche. Leg 1 laag in een schaal. Verdeel hierover een laagje noten-broodmengsel en leg daar tomatenreepjes op. Herhaal deze laagjes en dek de bovenkant af met aubergine. Garneer met tomatenreepjes.
Variatie
Vervang de crème fraîche door 250 gram roomkaas, gemengd met 100 ml melk.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 90 g
  • Kcal
  • 1125
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie