1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme aardappel-bietensalade

Lauwwarme aardappel-bietensalade

Lauwwarme aardappel-bietensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 300 g gekookte bieten, geschild en in kleine blokjes
  • 200 g hamblokjes
  • 8 kleine zoetzure augurkjes, in stukjes
  • 4 eetl. zilveruitjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. yoghurt (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte bieslook
Voorbereiden
Kook de aardappelblokjes in circa 4 minuten beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze uitstomen tot ze handwarm zijn. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Bereiden
Schep de aardappel, bieten en hamblokjes door elkaar met de rest van de ingrediënten en giet de dressing erover. Schep goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
Variatie
Lekker met een rucola- of waterkers-salade en versgebakken stokbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie