1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven

Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven

Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram krieltjes, met schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 50 gram groene of zwarte olijven, zonder pit
  • 150 gram salami, in kleine blokjes
  • handje rucola
Bereiden
Boen de krieltjes goed schoon en kook ze circa 15 minuten in water met zout. Giet ze af en snijd doormidden. Schep de krieltjes met de olie, oregano, citroensap, uienringen en olijven door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep dan de salami en rucola erdoor. Serveer direct.
Variatie
Je kunt de salade ook maken met geschilde krieltjes of vastkokende aardappels.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie