Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven

Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven

Lauwwarme aardappelsalade met salami en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram krieltjes, met schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 50 gram groene of zwarte olijven, zonder pit
  • 150 gram salami, in kleine blokjes
  • handje rucola
Bereiden
Boen de krieltjes goed schoon en kook ze circa 15 minuten in water met zout. Giet ze af en snijd doormidden. Schep de krieltjes met de olie, oregano, citroensap, uienringen en olijven door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep dan de salami en rucola erdoor. Serveer direct.
Variatie
Je kunt de salade ook maken met geschilde krieltjes of vastkokende aardappels.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
17 g
vet
20 g
Kcal
290