Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme bietensalade met rode ui

Lauwwarme bietensalade met rode ui

Lauwwarme bietensalade met rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram rauwe bieten geschild en in parten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode uien in dunne halve ringen
  • 50 gram gemengde jonge bladsla
  • 100 gram gerookte kip in dunne reepjes
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 eetlepel witte of rode balsamicoazijn
  • 4 eetlepel olijfolie
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de bieten om met de olie, kruiden, knoflook, zout en versgemalen peper in een ovenschaal. Voeg een paar eetlepels water toe en dek af met aluminiumfolie. Bak de bieten in de oven in circa 40 minuten beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereiden
Meng de bietenparten met de uienringen en verdeel over 4 borden. Maal er wat zout en peper over en bedruppel met een beetje dressing. Schep de rest van de dressing door de sla en kipreepjes. Verdeel dit in een mooi bergje over de bietensalade.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
10 g
vet
23 g
Kcal
290