1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme bietensalade met rode ui

Lauwwarme bietensalade met rode ui

Lauwwarme bietensalade met rode ui product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram rauwe bieten geschild en in parten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode uien in dunne halve ringen
  • 50 gram gemengde jonge bladsla
  • 100 gram gerookte kip in dunne reepjes
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 eetlepel witte of rode balsamicoazijn
  • 4 eetlepel olijfolie
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de bieten om met de olie, kruiden, knoflook, zout en versgemalen peper in een ovenschaal. Voeg een paar eetlepels water toe en dek af met aluminiumfolie. Bak de bieten in de oven in circa 40 minuten beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereiden
Meng de bietenparten met de uienringen en verdeel over 4 borden. Maal er wat zout en peper over en bedruppel met een beetje dressing. Schep de rest van de dressing door de sla en kipreepjes. Verdeel dit in een mooi bergje over de bietensalade.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie