Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme noedelsalade met kipkluifjes

Lauwwarme noedelsalade met kipkluifjes

Lauwwarme noedelsalade met kipkluifjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g eiermie
  • 1 kg kipkluifjes
  • 1 komkommer
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie
  • 2 preien, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 75 g cashewnoten
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. gehakte gember(snippers) op siroop
  • enkele druppels tabasco
  • 3 eetl. citroensap of wijnazijnbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mie af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Leg de kipkluifjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in het midden van de warme oven en bak ze in circa 20 minuten gaar. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Kook de doperwtjes beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de prei. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing. Schep de komkommer, paprika, doperwten en eiermie door het preimengsel. Roerbak nog 3-4 minuten. Schep de dressing erdoor en serveer de salade met de kipkluifjes erop. Rooster de noten even in een droge hete koekenpan en strooi ze met de koriander over de salade.
Variatie
Vervang de gembersnippers door geraspte gemberwortel en de tabasco door 1 eetlepel chilisaus.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
95 g
vet
36 g
Kcal
885