1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme pastasalade met beenham

Lauwwarme pastasalade met beenham

Lauwwarme pastasalade met beenham product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g spiraaltjes- of pennepasta
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 ml olijfolie
  • 600 g beenham, naturel
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetl. gehakte verse tijm, of 1 theel. gedroogd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 3 eetl. groene pesto
Bereiden
Kook de pasta met zout. Giet de pasta af, schud deze op met een scheutje olijfolie en laat afkoelen. Verwarm de beenham volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm 100 ml olijfolie en schep de paprikablokjes erdoor. Stoof zachtjes 10 minuten. Voeg tijm en knoflook toe. Snijd de beenham in dikke plakken. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie gemengd met 2 eetlepels pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill. Schep de paprika met de rest van de pesto door de pasta en voeg peper naar smaak toe. Serveer de lauwwarme pastasalade met de beenham.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 875
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie