Lauwwarme rijstsalade met gegrilde zalm - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme rijstsalade met gegrilde zalm

Lauwwarme rijstsalade met gegrilde zalm

Lauwwarme rijstsalade met gegrilde zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 gram snelkookrijst
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 4 zalmfilets, goed droog gedept
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergin
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 bosje lente-/bosui, in dunne ringetjes
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijven
Bereiden
Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater voor de rijst en kook de rijst. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de doperwten toe en giet samen af in een vergiet. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Schep over in een wijde schaal en laat een beetje afkoelen. Bestrijk de zalm met wat olie en maal er zout en peper over. Schep de courgette, bosui, peterselie, citroenrasp en olijven door de rijst. Klop het citroensap door 2 eetlepels olijfolie en schep door de salade. Verhit een grillpan en vet in met wat olie. Gril de zalm kort aan beide kanten en serveer met de rijstsalade. Lekker met een extra schijfje citroen en ovengeroosterde trostomaatjes.
Variatie
Vervang de zalmfilet door tonijnsteaks.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
70 g
vet
27 g
Kcal
675