1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde pastinaak en gepofte knoflook product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram gele rijst
  • 300 gram pastinaak, geschild en in lange repen
  • 300 gram bospeen, geschild en in lange repen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookbol, horizontaal doorgesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bosje krulpeterselie of basilicum, grof gehakt
  • 25 gram pijnboompitten, geroosterd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen. Schep intussen de pastinaak en wortel om met de olie, zout en peper. Bestrijk de snijvlakken van de knoflook met olie en leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Verdeel de groenten eromheen en rooster in de oven in circa 20 minuten beetgaar en goud- bruin. Besprenkel de groenten met het citroensap en rooster nog circa 5 minuten verder. Schep de geroosterde groenten, peterselie en pijnboompitten door de rijst.
Variatie
Vervang de pastinaak eventueel door blokjes knolselderij.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie