1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lava cakejes met salted caramel

Lava cakejes met salted caramel

Lava cakejes met salted caramel product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram pure chocolade, gehakt
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 3 eieren
  • 60 gram suiker
  • 1 recept salted caramel (zie basisrecept salted caramel), gekoeld
  • papieren cakevormpjes (10 cm Ø)
  • muffinbakvorm
Bereiden
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Schep de bloem erdoor. Klop de eieren in een aparte kom met de suiker wit en schuimig. Spatel het chocolademengsel erdoor. Zet de cakevormpjes in de muffin- vorm en giet het beslag erin tot de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn. Zet circa 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180C. Schep in het midden van elk cakeje 1 eetlepel karamel en bak de cakejes 8-10 minuten in het midden van de oven. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer lauw- warm. Lekker met een bolletje vanille-ijs.Voor 4 stuks
Variatie
Vervang de chocolade door 75 gram gehakte hazelnoten met 2 eetlepels sinaasappel- of notenlikeur.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie