Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentegroene salade met gepocheerd ei

Lentegroene salade met gepocheerd ei

Lentegroene salade met gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g sugarsnaps
  • 200 g doperwten, vers of diepvries
  • 50 g ontbijtspek, in plakjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. vers sinaasappelsap
  • 4 eieren
Voorbereiden
Breng water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en doperwten 2 minuten, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Meng alle groenten in een wijde schaal en maal er wat zout en peper over.
Bereiden
Klop een sausje van mayonaise en sinaasappelsap en breng op smaak met peper. Meng het door de groenten en verdeel die over 4 borden. Pocheer de eieren en leg ze op de salade.Brunch- / lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
Lekker met een paasbroodje

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
9 g
vet
18 g
Kcal
255