Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Lenteratatouille met rozemarijnaardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode, gele en groene paprika's (paprikamix)
  • 1 aubergine, in grovestukken
  • 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in vieren
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 ui, in parten
  • 4 tomaten, in vieren
  • 4 grote aardappels, geschild en in partjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetl. rozemarijnnaaldjes of 1 theel. gedroogd
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 ovenschalen of braadsledes
Voorbereiden
Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en leg de helften met de schil aan de bovenkant op een bakplaat. Zet deze onder de hete ovengrill tot het vel donkere plekken vertoont. Doe de paprika's daarna in een plastic zak, laat afkoelen en verwijder daarna de schillen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiden
Verdeel de groenten over één ovenschaal en leg de plakjes aardappel in de andere schaal. Verdeel er zout en peper over. Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en de aardappelen met de rozemarijn. Sprenkel 4 eetlepels olijfolie over de groenten en 2 eetlepels over de aardappelen. Zet de gerechten in het midden van de oven en bak 35-40 minuten tot alles gaar is.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
50 g
vet
23 g
Kcal
430