In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentestamppot met geitenkaaspakketjes

Lentestamppot met geitenkaaspakketjes

Lentestamppot met geitenkaaspakketjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,3 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 650 g broccoli, in roosjes en de stronk in blokjes
  • 4 plakken zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. honing
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de broccoli de laatste 7 minuten bij de aardappelen en kook ze mee. Bestrooi de geitenkaas met een beetje peper en vouw het ontbijtspek eromheen. Bak de kaaspakketjes in de olijfolie in 2 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen en broccoli af. Stamp ze met de crème fraîche, zout en peper tot een grove stamppot. Serveer met het geitenkaaspakketje waarop een beetje honing is gedruppeld.
Variatie
Vervang broccoli door spinazie of snijbonen en rol de geitenkaas voor een vegetarische versie door geschaafde amandelen.Voeg eens 1 eetlepel grove mosterd of kerriepoeder aan de stamppot toe.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
67 g
vet
39 g
Kcal
735