Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Libanese rijstsalade

Libanese rijstsalade

Libanese rijstsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram wilde rijst
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 3 lente/bosuitjes in ringen
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • blaadjes koriander en met munt voor garnering
Bereiden
Kook de wilde rijst met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal of blad.Meng bosui, koriander, munt, citroensap met de rest van de olijfolie. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en snijd er plakjes van. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes of kleine partjes. Schep de komkommer en rijst door het koriandermengsel. Serveer het gerecht met de tomaten, blaadjes koriander en munt erop. Lekker met naanbrood of pitabrood en knoflookolie.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
82 g
vet
17 g
Kcal
520