Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lichte vissoep

Lichte vissoep

Lichte vissoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm sinaasappelschil, zonder wit!
  • 1 laurierblad
  • 1 takje thijm
  • 10 saffraandraadjes
  • 1 kleine venkelknol, gesnipperd
  • 2 rijpe trostomaten, ontveld en in blokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l warme visbouillon van 2 visbouillon-tabletten
  • zout
  • peper
  • 500 g witte visfilet (kabeljauw of koolvisfilet, ontdooid) (Vismarine)
Bereiden
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook, sinaasappelschil, laurierblad, thijm, saffraan en venkel toe en bak op zacht vuur nog 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en bak nog enkele minuten tot de tomatenstukjes zacht zijn en uit elkaar vallen. Giet de wijn en bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad, de tijm en de sinaasappelschil eruit en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep boven een andere pan of kom en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de stukjes vis in de soep en laat nog 10 minuten tegen de kook aan pocheren.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
3 g
vet
11 g
Kcal
220