Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Limoen-appelcake

Limoen-appelcake

Limoen-appelcake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram gezouten boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 friszure appel, geschild
  • dunne schijfjes limoen
  • voor het glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • sap van 1/2 limoen
  • taartvorm van 20 cm Ø of cakeblik, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160oC. Laat de boter smel- ten en klop met een mixer de suiker, limoensap en -rasp erdoorheen. Voeg een voor een de eieren toe en blijf op hoge snelheid een paar minuten kloppen. Klop in gedeeltes het bakmeel erdoor tot een glad en luchtig beslag. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Snijd de schijfjes vervolgens in stukjes en schep de ap- pel door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uit- komt is de cake gaar. Laat afkoelen op een rooster en stort de cake op een bord. Roer de poedersuiker eerst los met een paar druppels limoensap en voeg eventueel geleidelijk iets meer sap toe tot het glazuur glanzend en licht vloeibaar is. Giet het glazuur lang- zaam over de cake en leg de schijfjes limoen erop. Laat het glazuur hard worden.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
95 g
vet
36 g
Kcal
755