In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Limoentaart

Limoentaart

Limoentaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 160 gram bloem
  • 40 gram fijne suiker
  • 100 gram koude boter in kleine blokjes
  • 1 eierdooier
  • 400 gram ricotta
  • 40 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • rasp van 1 schoongeboende limoen
  • 100 milliliter verse limoensap
  • lange taartvorm van 24 cm ingevet
Voorbereiden
Meng de bloem, suiker en een snuf zout en wrijf daar met een koele hand de boterblokjes door tot een kruimelig deeg. Kneed de eidooier erdoor tot een soepel deeg ontstaat (dit kan ook in een keukenmachine). Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Dek de vorm af en zet circa 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ricotta met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Schep de vulling in de taartvorm en strijk glad. Maak eventueel met restjes deeg linten op de taart. Bestrijk het deeg met nog wat ei of melk. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Decoreer de taart eventueel met gekaramelliseerde limoenschijfjes of -schilletjes.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
27 g
vet
20 g
Kcal
335