1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensalade met makreel en muntchutney

Linzensalade met makreel en muntchutney

Linzensalade met makreel en muntchutney product foto
  • Ingredienten:

  • 4 gerookte makreelfilets (Vismarine), ca. 600 g
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik linzen (ca. 400 g), uitgelekt
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • ca. 15 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 2 eetl. gehakte (platte) peterselie
  • 1 winterwortel, in smalle reepjes of grof geraspt of 200 g worteljulienne (zakje)
  • voor de muntchutney:
  • 1 appel, geschild, in stukken
  • bosje verse munt, stelen verwijderd
  • 3 eetl. citroensap
  • 2 eetl. suiker
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
Bereiden
Snijd 2 makreelfilets in stukjes. Schil de sinaasappels dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Meng sinaasappelsap, wijnazijn, olijfolie en komijn tot een dressing. Pureer de ingrediënten voor de muntchutney. Schep de stukjes makreel, sinaasappelpartjes, linzen, ui, olijven en peterselie door de dressing. Leg een bedje wortel op een schaal of borden. Verdeel daarover de linzensalade. Verdeel de makreelfilets, eventueel gehalveerd, erover en serveer de muntchutney erbij.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 68 g
  • Kcal
  • 885
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie