1 winterwortel, in smalle reepjes of grof geraspt of 200 g worteljulienne (zakje)
voor de muntchutney:
1 appel, geschild, in stukken
bosje verse munt, stelen verwijderd
3 eetl. citroensap
2 eetl. suiker
1 groene peper, zonder zaadjes
Bereiden
Snijd 2 makreelfilets in stukjes. Schil de sinaasappels dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Meng sinaasappelsap, wijnazijn, olijfolie en komijn tot een dressing. Pureer de ingrediënten voor de muntchutney. Schep de stukjes makreel, sinaasappelpartjes, linzen, ui, olijven en peterselie door de dressing. Leg een bedje wortel op een schaal of borden. Verdeel daarover de linzensalade. Verdeel de makreelfilets, eventueel gehalveerd, erover en serveer de muntchutney erbij.
Voedingswaarde
eiwit
35 g
koolhydraten
34 g
vet
68 g
Kcal
885
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding