1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensalade met spekjes en gorgonzola

Linzensalade met spekjes en gorgonzola

Linzensalade met spekjes en gorgonzola product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram magere gerookte spekreepjes
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 blikken linzen (400 gram per stuk), uitgelekt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 2 eetlepels lente-/bosui of gehakte peterselie
  • roggebrood, bruin stokbrood of grof bruinbrood
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel rodewijnazijn of balsamicoazijn
Bereiden
Bak de spekreepjes in een hete koekenpan krokant, schep ze uit de pan en houd apart. Rooster de tomaatjes kort in het bakvet. Meng de linzen met de ui, knoflook, de helft van de gorgonzola en de bosui. Schep de spekjes en tomaatjes erdoor. Meng de ingrediënten voor de dressing met zout en peper en meng de dressing door de salade. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer met het brood.
Variatie
Deze salade is ook lekker met kikkererwten. Maak de salade wat pittiger en vervang gorgonzola door roquefort.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 46 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 780
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie