1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenschotel met champignons en katenspek

Linzenschotel met champignons en katenspek

Linzenschotel met champignons en katenspek product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram rode linzen
  • 500 milliliter vleesbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 groene of rode paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 400 gram champignons, schoongeveegd, in vieren
  • 200 gram katenspek, in plakjes
  • 150 gram feta, in blokjes
  • grof bruinbrood of breekbrood
  • chili- of olijfolie met knoflook
Bereiden
Kook de linzen in circa 20 minuten gaar in de bouillon. Giet af en vang het vocht op. Verhit de olijfolie en smoor hierin de knoflook, rode ui en laurier 6-8 minuten. Voeg de paprikareepjes en champignons toe en bak ze 2-3 minuten mee. Rooster intussen het katenspek in 3-4 minuten krokant in een droge, hete koekenpan. Schep de gare linzen en eventueel een scheutje vleesbouillon door het champignonmengsel. Verdeel het spek en de feta over de schotel. Serveer met het brood en de olie om te dippen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 840
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie