Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenschotel met rundervinken

Linzenschotel met rundervinken

Linzenschotel met rundervinken product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g bruine linzen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes op sap (blikje)
  • 7 dl vleesbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. gehakte verse rozemarijn of 1 theel. gedroogd
  • 1 courgette, in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 rundervinken
Bereiden
Spoel de linzen in een zeef onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels  olijfolie en bak hierin de spekblokjes 3 minuten. Voeg knoflook en ui toe en bak nog 2  minuten. Meng de linzen, tomatenblokjes met sap, bouillon en rozemarijn erdoor en stoof zachtjes 30-35 minuten tot de linzen gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de courgette toe en breng op smaak met zout en peper. Bak intussen in de rest van de olijfolie de  rundervinken bestrooid met zout en peper in 12-15 minuten gaar en serveer ze op de linzenschotel.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
19 g
vet
33 g
Kcal
505