1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenschotel met spek

Linzenschotel met spek

Linzenschotel met spek product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 250 gram speklappen, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 gram gedroogde blonde linzen
  • 600 milliliter vleesbouillon (van tablet)
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes en spekrepen enkele minuten. Voeg de ui toe en fruit enkele minuten mee. Voeg de knoflook en kruiden toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de linzen en bouillon toe en roer alles goed door. Breng aan de kook en kook de linzen met het deksel op de pan in circa 30 minuten beetgaar. Kook intussen de aardappels. Breng de linzenschotel op smaak met peper en serveer met de aardappels.
Variatie
Gebruik groene of rode linzen in plaats van blonde.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 670
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie