Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olie
  • 3 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teenjes knoflook
  • 2 (zoete) aardappels geschild, in kleine blokjes
  • 1 liter hete groentebouillon (van tablet of poeder)
  • 3 stengels bleekselderij geschild, in boogjes, groen blad apart
  • 2 blikjes bruine linzen (a 200 gram) uitgelekt
Bereiden
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
43 g
vet
9 g
Kcal
310