1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olie
  • 3 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappels geschild
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 3 stengeltje bleekselderij geschild, in boogjes, groen blad apart
  • 2 blikje bruine linzen (a 200 gram) uitgelekt
Bereiden
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie