In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensoep met spekjes

Linzensoep met spekjes

Linzensoep met spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 200 gram ontbijtspek fijngesneden
  • 1 rode of gele paprika in zeer kleine blokjes
  • 250 gram gedroogde bruine of oranje linzen gespoeld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter hete groente- of kippenbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • 1 bosje bladpeterselie fijngehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 200 gram ontbijtspek fijngesneden
  • 1 rode of gele paprika in zeer kleine blokjes
  • 250 gram gedroogde bruine of oranje linzen gespoeld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter hete groente- of kippenbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • 1 bosje bladpeterselie fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en het paprikapoeder op lage stand in circa 5 minuten glazig. Voeg knoflook, spek en paprikablokjes toe en bak nog een paar minuten zachtjes mee. Voeg dan in één keer de linzen, tomatenblokjes en bouillon toe. Roer goed door en laat de soep op lage stand afgedekt in circa 30 minuten gaar koken. Breng de soep eventueel nog verder op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Lekker met pitatosti’s gevuld met feta.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
33 g
vet
28 g
Kcal
515