1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenstoofpot met gehaktballetjes

Linzenstoofpot met gehaktballetjes

Linzenstoofpot met gehaktballetjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. (milde) currypasta
  • 300 g gedroogde linzen, gespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 300 ml runder-, kippen- of groentebouillon
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korsten
  • 250 g half-om-half gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • mespunt gemalen foelie
  • mespunt gemalen koriander
  • 1/2 losgeklopt ei
  • bosje koriander, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met zware bodem en fruit hierin de uien op lage stand circa 5 minuten. Voeg de wortelblokjes, knoflook en currypasta toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed om. Leng aan met wat bouillon tot de linzen ruim onder staan. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op de laagste stand een uur stoven. Week ondertussen het brood in een paar eetlepels water en knijp het uit. Vermeng het gehakt met het brood, zout en peper, de specerijen en het ei. Kneed de verse koriander erdoor en rol er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes de laatste 20 minuten in de pan tussen de linzen tot alles gaar is. Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg anders nog wat bouillon toe.
Variatie
• Vervang de currypasta door een eetlepel kerriepoeder.• Zonder gehaktballetjes is dit ook een heerlijk vegetarisch gerecht.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 635
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie