1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Loempiaatjes met scherpe saus

Loempiaatjes met scherpe saus

Loempiaatjes met scherpe saus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak filodeeg
  • 20 gram rijstmie
  • 2 wortels geschild
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 100 gram gekookte ham
  • zonnebloemolie
  • voor de saus:
  • 100 milliliter zoute chilisaus
  • 2 eetlepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1/2 rode peper
  • bakpapier
Bereiden
Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop. Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes. Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg in de lengte strak op. Leg de loempia’s met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia’s.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie