1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lof-kaassoep

Lof-kaassoep

Lof-kaassoep product foto
  • Ingredienten:

  • 20 g boter
  • 500 g witlof, in repen
  • 2 eetl. bloem
  • 3/4 l kruidenbouillon (van tabletten)
  • 50 g geraspte extra belegen kaas
  • 1 eetl. fijngehakte kervel of peterselie (of 1 theel. gedroogde kruiden)
  • 1 zakje croutons
Bereiden
Verhit de boter in een soeppan. Fruit de lofrepen al roerend ongeveer 5 minuten op een matige hittebron. Roer de bloem erdoor en bak even mee. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot een lichtgebonden soep. Roer ten slotte de kaas erdoor. Bestrooi de soep met kervel en croutons.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 215
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie