Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Luikse wafel met chocolademousse

Luikse wafel met chocolademousse

Luikse wafel met chocolademousse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g pure chocolade
  • 100 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 25 g fijne suiker
  • 1 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 2 (Luikse) wafels
  • 2 eetl. sinaasappellikeur
  • poedersuiker
  • vershoudfolie
Bereiden
Smelt de chocolade met de melk au bain-marie. Roer goed door tot alle klontjes gesmolten zijn en laat de chocolade afkoelen tot lauwwarm. Klop de slagroom stijf met de suiker en sinaasappelrasp. Roer de slagroom rustig door de afgekoelde chocolade en dek af met vershoudfolie. Laat in de koelkast circa 2 uur opstijven. Verwarm de oven voor op 150°C en wafels in circa 10 minuten op. Besprenkel de wafels met de likeur en snijd ze diagonaal door. Schep op elk bord 2 bolletjes chocolademousse en zet een wafelpunt ertussen. Bestrooi met poedersuiker.
Variatie
Vervang de sinaasappellikeur eventueel door sinaasappelsap.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
64 g
vet
46 g
Kcal
715