Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 sneetjes maïsbrood
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 eetl. witte basterdsuiker
  • 100 g abrikozen, geweld in lauw water
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eieren, geklutst
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 75 g boter, gesmolten
  • voor de limoenricotta:
  • 200 g ricotta
  • 1 theel. limoenrasp
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 eetl. witte basterdsuiker
  • muffinvorm of papieren cakevormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes brood met de amandelen en suiker fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, rozijnen, eieren, melk en boter. Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor 3/4 gevuld zijn. Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. (Dit kan ook een dag van tevoren, mits u ze daarna afgesloten bewaart). Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de muffins.
Variatie
Vervang abrikozen eens door kersen.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
25 g
vet
16 g
Kcal
275