1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta

Maïsbroodmuffins met abrikozen, amandel en limoenricotta product foto
  • Ingredienten:

  • 5 sneetjes maïsbrood
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 eetl. witte basterdsuiker
  • 100 g abrikozen, geweld in lauw water
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eieren, geklutst
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 75 g boter, gesmolten
  • voor de limoenricotta:
  • 200 g ricotta
  • 1 theel. limoenrasp
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 eetl. witte basterdsuiker
  • muffinvorm of papieren cakevormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de sneetjes brood met de amandelen en suiker fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het broodmengsel met de abrikozen, rozijnen, eieren, melk en boter. Schep dit mengsel in de muffinvorm of cakevormpjes zodat ze voor 3/4 gevuld zijn. Bak de muffins circa 20 minuten in het midden van de oven. (Dit kan ook een dag van tevoren, mits u ze daarna afgesloten bewaart). Meng de ingrediënten voor de limoenricotta en serveer deze bij de muffins.
Variatie
Vervang abrikozen eens door kersen.
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie