Maïskip uit de oven - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maïskip uit de oven

Maïskip uit de oven

Maïskip uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel gehakte verse dragon
  • 100 gram boter
  • 125 gram champignons, in plakjes 1 (maïs)kip
  • 125 gram hamreepjes of magere gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 100 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • (allesbinder)
  • ovenvaste braadpan of braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de dragon met de helft van de boter. Stop dit samen met de champignons als vulling in de kip. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslede in de rest van de boter. Haal de kip even uit de pan. Verdeel de helft van de hamreepjes of spekblokjes over de bodem, leg de kip erop en voeg de uien, wortel en de rest van de ham of spek toe. Giet de wijn en bouillon erbij, dek de pan of braadslede af en zet de kip 75 minuten in het midden van de oven. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder. Lekker met broccoli en gekookte krieltjes.
Variatie
Vervang dragon door venkelzaadjes of gehakt venkelgroen.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
6 g
vet
44 g
Kcal
570