Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 krieltjes met schil
  • 1 kilogram asperges geschild, uiteinde eraf, in stukken van 3-4 cm
  • 2 kruiden- of kippenbouillonblokjes
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 1 krop sla iets kleiner gescheurd
  • 200 gram oude boerenkaas in blokjes of reepjes
  • 4 eieren hardgekookt, gepeld, in partjes
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels kookvocht van de asperges
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel honing
Bereiden
Kook de krieltjes in de schil in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat uitdampen. Kook de aspergestukken in water met de bouillonblokjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Spoel koud water over de asperges en laat uitlekken. Rooster de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Meng de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de krieltjes. Verdeel de sla over een schaal of borden. Schep de asperges, krieltjes, spekjes, kaas en dressing door elkaar. Verdeel dit mengsel over de sla. Garneer met partjes ei en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
31 g
vet
49 g
Kcal
715