1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert

Maaltijdsalade met paddenstoelen en gebakken camembert product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 camembert (ca 250 gram) niet te rijp
  • 50 gram bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gram paneermeel of fijn broodkruim
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepel balsamico- of rodevruchtenazijn
  • 100 gram gemengde bladsla
  • 1 rode ui in smalle ringen
  • 25 gram walnoten
  • 6 eetlepel bosvruchtenjam of cranberrycompote
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel (grove) mosterd
  • 2 eetlepel port of bessensap
Bereiden
Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en halveer ze. Snijd de camembert in punten. Zet bloem, ei en paneermeel klaar in verschillende diepe borden. Wentel de kaaspuntjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Verhit 1 eetlepel olijfolie, fruit de knoflook en bak hierin de paddenstoelen kort. Schep de paddenstoelen uit de pan en houd ze warm. Meng 4 eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper en schep deze dressing door de sla. Verdeel de sla over 2 borden. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kaaspuntjes in circa 2 minuten goudbruin. Verdeel ze met de paddenstoelen, uienringen en walnoten over de sla. Meng de bosvruchtenjam met het sinaasappelsap, de mosterd en port tot een sausje en sprenkel over de camembertpuntjes. Lekker met grof bruinbrood. voedingswaarde per
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 79 g
  • Kcal
  • 1200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie