Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met parmaham en rode grapefruit

Maaltijdsalade met parmaham en rode grapefruit

Maaltijdsalade met parmaham en rode grapefruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g parmaham
  • 2 rode grapefruits
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 50 g zonnebloempitten, licht geroosterd
  • voor de dressing:
  • opgevangen sap van grapefruits
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakken parmaham op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bak de parmaham in circa 10 minuten knapperig. Laat buiten de oven afkoelen en breek de plakken in stukjes. Snijd ondertussen de schil van de grapefruits rondom helemaal weg tot aan het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliezen uit. Vang het vrijkomend sap op voor de dressing. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de lange en harde stelen van de spinazie weg en vermeng de blaadjes met de witlof. Klop het grapefruitsap met de azijn en mosterd goed door en giet er de olie bij tot een goed gemengde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Schep de dressing door de groenten en verdeel over 4 grote borden. Verdeel hierover de partjes grapefruit, stukjes parmaham en zonnebloempitten. Maal er nog wat peper over.
Variatie
Lekker met vers gebakken brood.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
8 g
vet
22 g
Kcal
270