Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade van linzen, geitenkaas en noten

Maaltijdsalade van linzen, geitenkaas en noten

Maaltijdsalade van linzen, geitenkaas en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 blikje linzen, uitgelekt
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel gehakte peterselie of verse koriander
  • 1 ui of 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 komkommer, in plakken of blokjes
  • 1 krop sla
  • 4 vleestomaten, gehalveerd
  • 4 plakje zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk), gehalveerd
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepel honing
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Meng de linzen met olijfolie, citroensap, peterselie, ui, komkom- mer, zout en versgemalen peper. Scheur de slablaadjes iets klei- ner en verdeel ze over de borden. Schep de linzen erop. Leg de tomaten met het snijvlak omhoog op de bakplaat en leg de kaas erop. Verwarm de ovengrill. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Zet de tomaten met geitenkaas even onder de grill tot de kaas licht smelt. Besprenkel ze met de honing, leg ze op de linzen en strooi de noten over de salade. Lekker met grof bruinbrood.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
45 g
vet
45 g
Kcal
710