Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui

Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 bosje lenteui
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 groene appel
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt
  • 100 gram overjarige brokkelkaas
  • 50 gram veldsla
  • 12 schuine sneetjes ciabattabrood
  • notendressing
Bereiden
Verwijder het donkergroene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken. Meng met 2 eetlepels olie en wat zout. Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin. Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel. Snijd de appel eerst in kwarten en dan in dunne plakjes. Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui. Verwarm de grillpan opnieuw. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin. Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over en serveer met de rest van de dressing.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
43 g
vet
50 g
Kcal
670