Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsoep van biet

Maaltijdsoep van biet

Maaltijdsoep van biet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en grof geraspt
  • 2 kruimige aardappels, geschild en grof geraspt
  • 200 g knolselderij, geschild en grof geraspt
  • 300 g rauwe bieten, geschild en grof geraspt
  • 1 eetl. gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 pot runderbouillon met vlees
  • 1 runderbouillontablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 stokbrood, in dunne plakjes
  • olijfolie
Bereiden
Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en alle geraspte groenten toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg de tijm, laurier, tomatenpuree en -blokjes toe en laat aan de kook komen. Zeef de bouillon en houd het vlees apart. Leng de bouillon aan met een pot water en giet dit in de pan. Voeg de bouillontablet toe en laat de soep in circa 30 minuten op lage stand zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Neem de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met de staafmixer. Breng verder op smaak met zout en peper en voeg het bouillonvlees toe. Warm de soep nog enkele minuten door. Bestrijk de plakjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie en rooster ze onder de grill in een paar minuten per kant goudbruin. Bestrooi ze met zout en serveer ze bij de soep.
Variatie
Deze soep kan ook vegetarisch worden gemaakt met groentebouillon.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
40 g
vet
37 g
Kcal
595