Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kook 350 gram grote macaroni met zout beetgaar. Bestrooi 1 aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit 100 ml olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Fruit in het bakvet 1 ui, gesnipperd, en 2 teentjes knoflook, gesnipperd, en schep 4 tomaten, in stukjes, erdoor. Bak 3 minuten. Voeg eventueel een scheutje witte wijn (of een beetje kookvocht), 2 blikjes sardientjes of tonijn op olie, uitgelekt, de aubergine, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes en 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie toe. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de uitgelekte pasta erdoor en bestrooi met nog 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
69 g
vet
33 g
Kcal
705