Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Macaronischotel met groene salade

Macaronischotel met groene salade

Macaronischotel met groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram macaroni
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram champignons schoongeveegd, in stukjes
  • 2 lente-/bosuitjes in ringetjes
  • 150 gram gekookte ham (dikke plak) in blokjes
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • 200 milliliter melk of kookroom
  • mespuntje kerriepoeder
  • 50 gram belegen kaas
  • 1 kropsla blad iets kleiner gescheurd
  • 1 komkommer in plakken
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepels slasaus
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 ovenvaste schaaltjes ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de macaroni beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet af. Verhit de olie en bak hierin champignons, bosui en ham 3-4 minuten. Bestrooi de ovenschaaltjes met paneermeel. Schep de macaroni door het champignonmengsel en verdeel over de schaaltjes. Klop de eieren met de melk, kerriepoeder, zout en peper en giet dit mengsel over de macaroni. Verdeel de kaas erover en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Meng intussen de ingrediënten voor de salade door elkaar. Serveer de salade bij de macaroni.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
70 g
vet
20 g
Kcal
605