1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maissoep met garnalen

Maissoep met garnalen

Maissoep met garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels arachideolie of 25 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram (diepvries) mais
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 200 milliliter crème fraîche of kookroom
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de maiskorrels en bouillon toe en kook zachtjes circa 10 minuten. Pureer de soep en schep de rode peper en de helft van de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout. Serveer de soep in warme kommen. Schep de garnalen in het midden, verdeel de rest van de crème fraîche erover en bestrooi met de koriander.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie