1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makreel uit de oven met venkel en aardappel

Makreel uit de oven met venkel en aardappel

Makreel uit de oven met venkel en aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram aardappelen
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 gestoomde makrelen
  • 2 venkelknollen in smalle ringen
  • 1 citroen in parten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de schil van de aardappelen schoon en snijd de aardappelen met schil in parten. Meng de knoflook en tijm door de olijfolie. Bestrijk de vissen ermee. Leg de venkelringen en aardappelparten in de ovenschaal en giet de rest van de olie erover. Zet het gerecht 30 minuten in de warme oven. Leg de laatste 10 minuten de makrelen bovenop de aardappel en venkel. Serveer met de parten citroen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 800
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie