1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makreelburgers

Makreelburgers

Makreelburgers product foto
  • Ingredienten:

  • 1 gestoomde makreel
  • 200 g kant-en-klare koude aardappelpuree
  • 1 bos koriander, grof gehakt
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 1 theel. versgeraspte gember
  • zout
  • bloem
  • 100 ml arachide- of zonnebloemolie
Bereiden
Snijd het vel van de makreel open en haal het visvlees zorgvuldig van de graten af. Controleer het goed op losse graten en maak het met de vingers wat kleiner. Kneed de aardappelpuree met het visvlees, koriander, peper en gember goed door en breng op smaak met wat zout. Vorm 8 burgertjes van dit mengsel en wentel ze door de bloem. Laat ze eventueel een half uurtje opstijven in de koelkast. Verwarm de olieen bak de burgertjes om en om bruin en gaar in circa 5 minuten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie