Mandarijnenflensjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mandarijnenflensjes

Mandarijnenflensjes

Mandarijnenflensjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 mandarijnen
  • 50 g poedersuiker
  • 2 theel. citroensap
  • 50 g zachte boter
  • extra boter om te bakken
  • voor het beslag:
  • 150 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 50 ml mandarijnensap
  • 300 ml halfvolle melk (Melkan)
  • 25 g poedersuiker
Voorbereiden
Rasp de schil van 2 mandarijnen. Pers alle mandarijnen uit en zeef het sap.
Bereiden
Meng in een kom de ingrediënten voor het beslag en roer dit tot een glad geheel. Laat het beslag minstens een half uur rusten. Meng de geraspte mandarijnenschil, de poedersuiker, circa 2 eetlepels mandarijnsap en het citroensap door de zachte boter. Bak in een koekenpan in een klontje boter de flensjes. Rol de flensjes op en leg er een klontje mandarijnenboter op.ca. 8 kleine of 4 grotere flensjes

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
53 g
vet
16 g
Kcal
395