Mangochutney met rode ui - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mangochutney met rode ui

Mangochutney met rode ui

Mangochutney met rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 eetlepel olijf of arachide olie
  • 3 stevige mangos geschild, in stukken
  • 150 milliliter blanke azijn of sherryazijn
  • 125 gram rietsuiker
  • 4 gemberwortel geschild en geraspt
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • schone jampot met deksel
Bereiden
Smoor de uien circa 15 minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn. Kook de mango circa 5 minuten zachtjes in de azijn. Roer de suiker, gember, een snufje zout en cayennepeper erdoor en kook zachtjes in circa 20 minuten tot een stroperige massa. Schep de rode ui erdoor. Schep de chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij kip, ham, kaas en curry's.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
266 g
vet
33 g
Kcal
1445