1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper zonder zaadjes, gesnipperd
  • 2 stevige mango\'s geschild en in kleine blokjes
  • 2 cm verse gember geschild en gesnipperd
  • 2 eetlepel rietsuiker
  • 1 kruidnagel
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 2 eetlepel wittewijnazijn
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de mango en de rest van de ingrediënten toe en breng op lage stand aan de kook. Laat de chutney nog circa 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met wat zout. Doe de chutney in een schone pot en laat afkoelen. Serveer koud bij gegrilde kip of varkensvlees.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 4 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie