Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in ringen
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 paprika\'s (rood, groen en geel) zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 4 vleestomaten gepeld, in vieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 1 blikje kikkererwten (ca 400 gram) uitgelekt
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de uiringen en knoflook. Schep de paprikareepjes en courgetteplakjes erdoor en bak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe. Meng de helft van de paprikapoeder met de kaneel en bestrooi de groenten ermee. Schep de peterselie, rozijnen, kikkererwten, zout en versgemalen peper erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal. Maak met een sauslepel of ijsschep 4 kuiltjes in de groenten. Breek de eieren met hele dooiers per stuk boven een bakje en laat ze in de kuiltjes glijden. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de rest van de paprikapoeder met de komijn en strooi dit samen met de pijnboompitten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pitabroodjes of vloerbrood.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
36 g
vet
30 g
Kcal
505