Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse kip uit de oven

Marokkaanse kip uit de oven

Marokkaanse kip uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap van 3 citroenen
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 klein bosje koriander, grof gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 500 gram winterwortel, geschrapt en in blokjes
  • 500 gram vastkokende aardappels, geschild en in parten
  • 2 preien, in ringen
  • 250 gram zwarte gedroogde pruimen, zonder pit
  • braadslede met aluminiumfolie (of tajine of braadpan met deksel)
Bereiden
Wrijf de ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander, zout en peper in een vijzel fijn of maal in een keukenmachine tot een pasta. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Leg ze in de braadslede. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten. Schep de kruidenpasta en pruimen erdoor en verdeel dit mengsel over de kip. Voeg eventueel een scheutje water toe. Gaar het gerecht afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven.
Variatie
• Vervang de kippenbouten door kip karbonades. • Neem gedroogde vijgen of dadels in plaats van pruimen.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
66 g
vet
36 g
Kcal
775