1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Marokkaanse kipschotel

Marokkaanse kipschotel

Marokkaanse kipschotel product foto
  • Ingredienten:

  • 8 drumsticks
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kurkuma of kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 tomaten gepeld, in stukken
  • 100 gram gedroogde abrikozen gehalveerd
  • 1 blikje kikkererwten uitgelekt
  • 300 gram couscous
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in circa 3 minuten lichtbruin in 2 eetlepels olie. Leg de kip in een ovenschaal. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kurkuma, kaneel, gemberpoeder en aubergine toe en bak 2 minuten mee. Voeg dit mengsel samen met de tomaten, abrikozen en kikkererwten toe aan de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 25-30 minuten in de oven. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de kipschotel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie